Accesoriu obligatoriu vara – evantaiul de lemn

Un evantai lemn modern este un accesoriu practic pentru racorire in zilele calduroase, dar ramane si un simbol al misterului si al feminitatii.

Un accesoriu practic si elegant, evantaiul a rezistat testului timpului si face inca parte din poseta anumitor femei. Formele pliabile, inventate in Japonia secolului VIII, au avut de-a lungul vremii spite din os, metal, lemn si, mai recent, plastic, fiind imbinate cu hartie, matase, dantela sau voal. Modelel mai rafinate erau impodobite cu paiete, pene de strut sau chiar bijuterii scumpe.

Adevarate simboluri culturale in Asia, eventaiele erau mici opere de arta, cu picturi migaloase, culori puternice si incrustatii din argint sau aur. In Europa, evantaiul a ajuns in secolul XIII si a fost un accesoriu nelipsit, in special in randul aristocratiei, pana la inceputul secolului XX. S-a dezvoltat si un limbaj codificat, care folosea evantaiul. Era utilizat de femei, dar si de barbati pentru a-si comunica intentiile. Pus intr-o anumita pozitie, deschis pe jumatate sau rasucit cu o anumita mana, evantaiul transmitea sentimente si dorinte care nu trebuiau stiute de toata lumea.

Rolul evantaiului in zilele noastre este in principal pentru a oferi racoare pe perioada verii. Majoritatea modelelor de evantai lemn modern sunt imbinate cu hartie sau panza, avand diverse decoratiuni, de obicei de inspiratie asiatica. Le puteti gasi in oferta Decodamira, care cuprinde numeroase modele de evantai lemn colorat, elegante si practice in acelasi timp. O categorie aparte sunt evantaiele pentru mirese, care sunt un accesoriu aparte intr-o zi asa speciala, oferind o imagine care emana feminitate si mister. Acestea pot fi si un element de decor interior, puse in valoare pe un perete.

Daca vrei un astfel de accesoriu rafinat pentru zilele caniculare sau pentru evenimentele speciale din viata ta, alege din oferta Decodamira de decoratiuni marine de vara un evantai lemn in culori vii, cu diverse modele si broderii.

   0
    0
    Coș de cumpărături
    Coșul este gol!
    Decodamira
    Logo
    Produse comparate
    • Total (0)
    Comparare
    0
    Cos de cumparaturi