Reguli de baza pentru un decor interior in stil Feng Shui

Descopera principiile Feng Shui care te ajuta sa-ti amenajezi si sa folosesti decoratiuni pentru casa in armonie cu natura si cu energiile pozitive.

Daca ti-ai propus sa iti amenajezi casa respectand principiile Feng Shui inseamna ca vrei ca armonia si energiile pozitive sa guverneze spatiul in care locuiesti. Multe aspecte ale vietii tale pot fi influentate de energia din casa si, daca esti preocupat de stiinta dezvoltata de chinezi in mii de ani, inseamna ca te poti bucura de sanatate, succes si fericire interioara.

Feng Shui (in traducere ”vant” si ”apa”) incerca sa armonizeze comuniunea omului cu natura și să stabileasca un flux de energie pozitiva in spatiile in care locuim sau muncim. Pentru ca ne petrecem mult timp in locuinta, o mare parte a principiilor Feng Shui se concentreaza pe amenajarea si decorarea acestui spatiu.

Decoratiuni si amenajari Feng Shui

Primul spatiu de care trebuie sa te ocupi atunci cand pui la punct un decor Feng Shui este intrarea in casa, pentru ca aceasta este calea principala prin care energiile intra in spatiul in care locuiesti. Aceasta zona trebuie sa fie cat mai putin incarcata si decorata minimalist, pentru a nu bloca fluxul energiilor si a nu genera vibratii negative. Ca obiecte decorative recomandate poti opta pentru o rama frumoasa in care sa pui o imagine (de preferat din natura), care sa transmita calm sau pentru o plantă decorativă.

Dormitorul este un spatiu foarte important intr-o casa si trebuie sa-i acorzi o atentie speciala, pentru ca acesta este locul tau de refugiu si de  refacere a energiei prin odihna. Camera in care vei amenaja dormitorul trebuie sa fie cat mai departe de intrarea in casa si, de preferat ampalasata pe nord, pentru ca determina intimitate si liniste. Cealalta varianta este amplasarea spre sud, mai ales in cazul persoanelor care locuiesc singure. Patul trebuie sa fie pozitionat pe unul dintre pereti, dar sa nu intersecteze linia care uneste usa de accesa in dormitor cu fereastra. Principiile Feng Shui spun ca aceasta este principala cale a fluxului de energie vitala Chi și ea nu trebuie intrerupta de pat. Este recomandat si ca din pat sa poti vedea usa de acces, pentru a asigura un sentiment de siguranta. Oglinzile din casa sunt foarte importante in amenajarea conform principiilor Feng Shui. Daca ai oglinda in dormitor, aceasta nu trebuie sa reflecte patul, pentru ca aceasta sa nu respinga energia vitala si sa o lasa sa circule liber prin camera. In restul casei, daca optati pentru oglinzi ca elemente de decoratiuni interioare, plasati-le astfel incat sa reflecte doar lucruri pozitive, precum un tablou inspirat din natura sau o planta. Este recomandat si ca oglinzile sa aiba forme rotunjite, deoarece unghiurile drepte perturba fluxurile de enegie.

Atunci cand alegeti culorile pentru dormitor, optati pentru cele pastelate, care au un efect relaxant.

In principiile Feng Shui, bucataria trebuie sa fie amplasata in est si de preferat nu in linie cu intrarea in casa, pentru a nu pierde energia Chi. Living-ul casei trebuie organizat ca un spatiu primitor si agreabil, in care alegerea culorilor, a mobilierului si celor mai importante obiecte decorative sa asigure circulatia neintrerupta a energiilor pozitive. Fotoliile si canapeaua trebuie sa fie pozitionate semicircular, pentru a favoriza discutiile.

Fotografiile cu oameni dragi si amintiri placute pot sa decoreze peretii casei, potrivit principiilor Feng Shui, mai putin in dormitor, unde poti sa pui poze doar cu partenerul de viata. Lumanarile parfumate sunt un alt element din seria de decoratiuni Feng Shui pe care le poti utiliza fara grija, pentru ca sunt binevenite. La Decodamira gasesti online o gama extinsa de decoratiuni interioare care sa corespunda principiilor Feng Shui si sa te ajute sa-ti decorezi casa in armonie.

Iti mai recomandam si mercerie online de la Dacodamira!

   0
    0
    Coș de cumpărături
    Coșul este gol!
    Decodamira
    Logo
    Produse comparate
    • Total (0)
    Comparare
    0
    Cos de cumparaturi