Oglinda, ca element de decor interior – modele in tendinte, sfaturi de selectie

Oglinda este nelipsită din casele oamenilor fiind utilizată atât ca ajutor indispensabil pentru întreținerea personală, cât și ca obiect decorativ atractiv.

Poate nu de putine ori te-ai gandit ca poti folosi oglinzile pe post de obiecte decorative. Ei bine, folosită ca punct de interes într-o încăpere, oglinda devine o adevărată operă de artă. Folosirea oglinzilor este un mod inovator de a aduce incaperii respective o nota de eleganta si creeaza si reflecta frumusetea spatiului. Indiferent de stilul de decor ales, acestea pot lua forme care să permită încadrarea lor perfectă pentru a completa armonios atmosfera interioară.

Dimensiunea oglinzii trebuie aleasa in functie de camera in care va fi amplasata, de marimea acesteia si de utilitatea pe care o sa o aiba in spatiul respectiv.

Avantajele folosirii oglinzilor in decorarea camerei

Oglinda este nelipsită din casele oamenilor fiind utilizată atât ca ajutor indispensabil pentru întreținerea personală, cât și ca obiect decorativ atractiv. Iata cateva avantaje ale folosirii oglinzii pe post de décor

 • Mareste spatiul vizual existent – decoratiunile de interior realizate cu oglinzi adaugă lumină și profunzime unei încăperi, reflectând și intensificând nuanțele din jur. Oglinzile decorative sunt potrivite în spațiile mici creand senzatia unui camp vizual aerisit
 • Ofera luminozitate camerei – folosirea oglinzilor decorative va oferi camerei un aspect de curatenie si stralucire. Dacă peretele opus ferestrei este acoperit cu diverse piese de mobilier, poți pune o lampă pe un raft direct în fața oglinzii, și în felul acesta vei spori luminozitatea încăperii
 • Poate fi un element central, de interes pentru intreaga camera – iar tot aranjamentul camerei sa se plieze in functie de o oglinda. Indiferent dacă vrei să obții un stil dramatic sau o încăpere plină de eleganță, oglinzile au capacitatea de a scoate în evidență preferințele tale stilistice.
 • Sunt versatile – oglinzile sunt printre singurele obiecte decorative care, indiferent de stilurile pe care le vei aborda în decorurile viitoare, se vor potrivi cu siguranță. Asta înseamnă că le poți folosi mereu, poate chiar mutându-le în zone diferite din casă pentru a schimba aspectul.

Desi exista numeroase metode de a folosit oglinda pe post de obiect de decor,  cea mai intalnita metoda este amplasarea oglinzii în holul de la intrare. Puteti alege o oglinda de dimensiuni mari, care să se întindă pe tot cuprinsul holului, sau puteti alege mai multe oglinzi micute așezate unele lângă altele, pentru un spatiu generos si primitor.  

   0
    0
    Coș de cumpărături
    Coșul este gol!
    Decodamira
    Logo
    Produse comparate
    • Total (0)
    Comparare
    0
    Cos de cumparaturi